Nieuwe cursussen!

hoofdhuid massage shiatsu
cursus:
Dit jaar ga ik 2 massage cursussen volgen: de Indiase hoofdmassage en de deel specialisatie shiatsu kosmetiek. Deze massages focussen zich allebei op hoofd, hoofdhuid, nek en schouders. Ze zijn gebasseerd op de oosterse geneeskunde. Dit is een mooie aanvulling op de huidige massage technieken die ik gebruik! Om deze lessen te kunnen volgen is de salon een aantal vrijdagen gesloten. De volgende datums ben ik niet aanwezig:

vrijdag 1 april 2016
vrijdag 8 april 2016
vrijdag 22 april 2016
vrijdag 29 april 2016
vrijdag 27 mei 2016
vrijdag 3 juni 2016
vrijdag 17 juni 2016

Informatie over wat beide massage technieken inhouden:

Indiase hoofdmassage:
De Indiase hoofdmassage is meer dan 1000 jaar geleden ontwikkeld voor en door vrouwen. Stress, boosheid en angst slaan zich vaak op in hoofd, nek, schouders en gezicht. Met de hoofdmassage wordt de opgeslagen spanning weggemasseerd. De hoofdmassages werden van generatie op generatie doorgegeven. Daardoor kent de Indiase hoofdmassage een rijke traditie aan methoden en technieken per regio. De Indiase hoofdmassage kan de volgende klachten verminderen:

– Slapeloosheid
– Diep en onbezorgd slapen
– Gezond en glanzend haar
– Stralende gezichtshuid
– Kaalheid, bevordert de haargroei
– Vermoeidheid
– Hoofdpijn
– Migraine
– Stress

Shiatsu kosmetiek:
Een specialisatie voor de schoonheidsspecialist, die is ontwikkeld door Ronald Riksen van uit de Zen-Shiatsu. Met deze massage worden de oosterse filosofie en de westerse filosofie naast elkaar gebracht.

De oosterse massage volgens de Shiatsu methode is een cosmetische massage, waarbij de nadruk ligt op het versterken van de huidcondities en daarnaast het normaliseren van de huidfuncties. Dit gebeurt d.m.v. drukpunten, meridiaan strekkingen en meridiaan massages. De essentie van Shiatsu Kosmetiek is innerlijke schoonheid. Je Mooi voelen, het mooi zijn. De innerlijke uitstraling. Deze worden zichtbaar na de behandeling door de intense ontspanning en een gelijkmatige gekleurde en doorbloede huid.